top of page

Bestuur

20210610_170352_edited.jpg

ALBERT FEENSTRA

VOORZITTER

​

Persoonlijk verhaal:
 

Mijn naam is Albert Feenstra. Op 20 -jarige leeftijd werd ik gediagnosticeerd met de Noordzeeziekte Van jongs af aan had ik klachten zoals epilepsie, moeite met balans houden en het ontbreken van een fijne motoriek (scoliose). Na het afronden van het voortgezet onderwijs, viel ik door mijn beperking tussen wal en schip. Doordat men zeer competentiegericht werkt, werd een vervolgopleiding niet mogelijk. 

Toch kreeg ik de kans om me te ontwikkelen op het gebied van paardencoaching. Dit vanwege een filmpje dat op facebook rondging met betrekking tot een sponsoractie voor de Noordzeeziekte. Deze kans heb ik met beide handen aangegrepen en is niet in waarde uit te drukken. Bij de paarden voel ik me zeer op mijn gemak en word ik innerlijk veel rustiger. Hier heb ik mezelf beter leren kennen. Dit wetende wil ik het graag uitdragen door middel van zelfmanagement/paardencoaching. Ondanks mijn beperking draag ik toch in de samenleving bij door mensen handvaten te geven bij het oplossen van mentale problemen. Mijn positieve instelling komt hierbij goed van pas.
 

Wat wil je met de stichting bereiken?
 

Het uiteindelijke doel is om een ontmoetingsplek te realiseren waar kennis, ontspanning, lessen, bewustwording en het stimuleren van zelfmanagement samenkomen. Laagdrempeligheid en gelijkwaardigheid staan centraal. Zowel de mensen met een fysieke beperking als de mensen die begeleiden leren hun grenzen op te rekken door onderling goed met elkaar te communiceren.
 

Waar wil je op persoonlijk vlak aan bijdragen?

​

De bewustwording van mensen verhogen door onder andere het geven van paardencoaching. Uit eigen ervaring zie ik paardencoaching als een weerspiegeling van innerlijke thema’s die op dat moment bij iemand spelen. Door deze thema’s/blokkades op te lossen wordt ook het zelfmanagement gestimuleerd.

 

ERIC BOORSMA

SECRETARIS

​

Persoonlijk verhaal:

De volgende tekst uit het Gnosticisme wekte een paar jaar geleden mijn interesse: "Mens, sta op en herinner jezelf." Dit was een mooie eye opener voor mezelf. Er zijn elke dag mogelijkheden om als mens te groeien, dingen te bereiken, ervaringen op te doen, jezelf te ontdekken en ook iets voor de maatschappij te betekenen. Dit geldt ook voor mensen met een fysieke beperking. Iedereen heeft kwaliteiten die ontdekt en gezien mogen worden. Alleen zijn de eisen van de maatschappij voor veel mensen met een fysieke beperking vaak te hoog gegrepen. Een gemiste kans of juist een nieuwe kans om op in te spelen. ​ Mijn naam is Eric Boorsma. Na 20 jaar werkzaam te zijn geweest in de financiële dienstverlening, was de cirkel voor mij rond. Het was tijd voor iets anders. Door het volgen van diverse cursussen met betrekking tot zelfontwikkeling leerde ik veel over mezelf en over mijn omgeving. Een absolute verrijking. Na het bijwonen van een paardencoaching fascineerde het mij dat Albert, via het paard, prachtige inzichten aan mensen kan geven die ze verder kunnen helpen. Voor mij een bewijs dat mensen met een fysieke beperking een hele mooie toegevoegde waarde zijn voor andere mensen. Deze doelgroep mag dus op de kaart worden gezet. Wat wil je met de stichting bereiken? Het is erg belangrijk om naar de behoefte van de doelgroep te luisteren. Wat ontbreekt er in hun leven en hoe kunnen we hier een goede invulling aan geven. Het sociale stuk is enorm belangrijk. Elkaar ontmoeten, ervaringen opdoen en uitwisselen, kwaliteiten ontdekken en deze verder ontwikkelen kunnen ondergesneeuwde behoeften zijn. Het verkleinen van de afstand tot de arbeidsmarkt is geen doel op zich, maar wel een mooi streven. Uiteindelijk is het aan de deelnemers zelf welk pad ze willen verkennen. Dat geldt ook voor de stichting. Zij mogen de koers bepalen, zodat "zelfmanagement" zo optimaal mogelijk wordt ingezet. ​Waar wil je op persoonlijk vlak aan bijdragen? Voor mij draait het leven om bewustzijnsverruiming. Met hele mooie zelfkennistools leer je veel over jezelf. Deze kunnen je helpen om je positieve eigenschappen te bevestigen, maar ook om blokkades in jezelf te herkennen en op te lossen. De achterliggende oorzaken van deze programmeringen komen aan het licht, waardoor je kunt gaan loslaten. Met deze inzichten stijgt je bewustzijn en ook je innerlijke groei. Plato zei ooit: "zichzelf te overwinnen is de beste en grootste van alle overwinningen." Een hele mooie toegevoegde waarde voor een doelgroep die zichzelf ook mag laten zien. Uiteraard is iedereen er vrij in om hier gebruik van te maken. Het is niet aan mij om de richting van de deelnemers te bepalen. Ze bijstaan in hun keuzes en dit faciliteren kan al een toegevoegde waarde zijn.

JOKE TIMMERARENDS

PENNINGMEESTER

​

Persoonlijk verhaal:

Grafisch ontwerpen, administratief werk en mensen opleiden is een rode draad in mijn maatschappelijke carrière (vanaf 1999). Alle ontwikkelingen van papier naar digitaal heb ik op dit gebied wel meegemaakt. Er is veel veranderd en de mogelijkheden zijn vandaag de dag ongekend. Voor mensen met een fysieke beperking leveren deze ontwikkelingen natuurlijk ook kansen op. Er is meer mogelijk voor deze doelgroep en wat is er mooier dan samen materiaal te ontwikkelen om dit initiatief op de kaart te zetten. Deze website is al een mooi voorbeeld dat het creatieproces bij deze doelgroep aanwezig is. Voor mij een prachtige bevestiging en uitnodiging dat ik mijn ervaring mag delen en daardoor iets kan betekenen voor dit initiatief. Ook rijd ik graag paard en weet wat de helende werking van paarden kan zijn. Ik vind het daarom ook bijzonder leuk dat Albert de paardencoaching ambieert. Op deze manier kan hij mensen verder helpen en laat hij zien dat zelfmanagement voor iedereen geldt. Wat wil je met de stichting bereiken? Dingen creëren zit in mijn bloed. In mijn dagelijkse werk stem ik veel af met opdrachtgevers en samen komen we tot mooie resultaten. Voor de stichting is dit niet anders. Met dingen creëren laat je ook zien wat je allemaal in huis hebt. Mijn belangrijkste insteek is om deze creativiteit optimaal uit deze doelgroep te halen en daarmee te laten zien dat ook deze doelgroep gezien mag worden. Alle oplossingen zijn tenslotte al in de mens aanwezig. De grootste uitdaging is om deze niet zelf te bedenken maar te laten ontstaan bij de doelgroep. Vanuit mijn vakgebied wil ik de stichting op deze manier op de kaart zetten. Zo hebben we alle drie onze expertise en vullen we elkaar perfect aan. Naar de toekomst toe zou het mooi zijn om mijn stokje door te geven aan iemand met een fysieke beperking. Dan is voor mij de cirkel rond.    ​Waar wil je op persoonlijk vlak aan bijdragen? Denken in oplossingen en niet in problemen is een kracht die bij deze doelgroep dagelijks speelt. Zo sta ik zelf ook in het leven, dus een perfecte match. Er is veel mogelijk in dit leven en alleen kun je veel maar samen nog veel meer. Het op elkaar afstemmen en aanvoelen wat iedereen aankan is een lastig maar zeer leerzaam proces. Op persoonlijk vlak leer ik via deze doelgroep ook veel over mezelf. Het is op een hele andere manier tegen dingen aankijken, tegen eigen blokkades aanlopen en deze overwinnen. Een absolute winst voor mezelf waar ik zeer dankbaar voor ben. Wanneer ik vervolgens ook mijn eigen ervaringen kan delen en hier weer mensen blij mee maak en verder kan helpen, dan geeft mij dit een voldaan gevoel. De simpele dingen in het leven krijgen hiermee extra glans.

bottom of page